tirsdag 29. november 2011

Poem from my old blog

This is a poem i wrote to my oldest son in 2009. It was a very difficult birth, and we could have lost him. I have to precious boys that I would give my life for now. Please read and leave comments.


You came to this world without a sign of life
The silence around us could be cut with a knife
they took you from me
and brought you back
You where and still are the most beautifull thing in the world to me
you where put on my chest
and I held you tight
and I knew from that day I would give you my life
protect you and love you with all of my heart
and fear the day when we must part
I gave you life
now you can have mine
I'll stay by your side until the day I die
You are my angel
you are my little boy
who bring to us all
unbelivable joy

I Love you!

Pay it forward

Hørt om fenomenet? Kort fortalt dreier det seg om å gjøre noe for andre som kan bidra til å gjøre deres liv bedre. Vi har alle noe vi kan gi. Det behøver ikke å koste penger. Det er kanskje ekstra viktig å tenke på nettop i disse førjulsdager. Du kan gi penger, gi et fadderbarn i julegave, støtte veldedige orginisasjoner, gi julegaver til fattighuset osv. Men, du kan også gi et smil til noen som er langt nede, selvom du ikke kjenner vedkommende. Gi en klem til noen som trenger det. Still spørsmålet; "Hvordan går det med deg egentlig?" i stedet for "Er det bra med deg?" De to ulike formuleringene gjør antagelig at du vil få to ganske forskjellige svar.

Selv har jeg vært feig to ganger i år.
Den ene gangen kom jeg bak en mor og datter i køen i matbutikken. Datteren gledet seg til de skulle hjem og lage hjemmelaget pizza. Når det omsider blir deres tur i kassen, ser jeg at de må legge tilbake flere av varene, siden pengene ikke strekker til. Deriblandt osten.... Pizza uten ost? Jeg sto flere ganger å skulle til å betale for dem, men moren så så nervøs og flau ut. Ønsket ikke blikkkontakt med noen og prøvde å synke ned i ett hull i bakken. Derfor feiget jeg ut. Skjemmer jeg dem ut ved å betale? Jeg har tenkt på disse to mange ganger senere, og tenkt at hvis jeg kommer opp i en lignende situasjon med dem igjen, så skal jeg slippe en tohundrelapp på gulvet ved henne litt diskret og si "Du mistet pengene dine"......

Nå for bare noen uker siden var jeg i en annen dagligvareforretning for å handle inn til helgen, hvor det kommer en mann inn som er tydelig preget av mange år med rusmissbruk. Han flakker med blikket, stresser rundt, spiser brødskalkene som ligger igjen på brødskjære maskinen, rasker med seg noen druer, som han går mellom hyllene å spiser så betjeningen ikke skal se ham. Så blir han borte for meg, og jeg tenker at han sikkert har forlatt butikken, siden min handleliste antagelig var betraktelig lenger enn hans. Men så når jeg står i kassa for å betale, ser jeg han nærme seg, mens han tygger og svelger for harde livet før han når kassa. Så legger han opp de få "first price" varene han har, og jeg får igjen lyst til å snu meg å betale for han, eller gi han noe av det jeg har kjøpt når jeg er ferdig, men atter en gang feiger jeg ut.  Jeg er så redd for å drite ut vedkommende at jeg heller lar være å gjøre noe.

Greit nok, jeg skjønner at dette ikke er de verste tilfellene i verden, men det er slike tilfeller vi alle kan bidra til å gjøre bedre. Jeg skal i hvertfall slutte å feige ut og begynne å gjører noe. Pay it forward! Hva kan du gjøre?

mandag 28. november 2011

Bloggere

Jada, så er jeg som alle andre da..... Alle de andre som blogger. Jeg lukker siden, logger av dataen, går for å gjøre noe annet i ca fem min (fikk hengt opp klesvaska og dekket barnas behov) og så vips så er jeg tilbake igjen for å sjekke om det har vært noe respons, antall besøkende osv.... Noe jeg i mitt hode inbiller meg at andre bloggere også gjør, jeg er neppe så unik. Du som kanskje ikke har blogg selv, men er leser av dette fenomenet tenker kanskje at vi trenger bekreftelse, at vi håper noen har kommentert, og at det er veldig viktig for oss. Vel, du har helt rett! Jeg trenger bekreftelse!!! Jeg har vært hjemme i over ett år, og er ikke ferdig i mammaperm før i slutten av februar. Jeg hungrer etter samtaler med andre voksne og på denne måten får jeg i hvertfall luftet mine "voksne" tanker. Så håper jeg da, at noen svarer slik at jeg vet at jeg ikke er alene her langt ute på landet .
Er jeg alene?

Hvem er jeg?

-og med den overskriften tror du kanskje jeg prøver å finne meg selv, men dengang ei. Jeg har allerede funnet meg selv.
Jeg er midt i 20-årene og er vel blandt dem som kan kalle seg godt etablert;
*fast jobb V
*mann V
*småbruk V
*stasjonsvogn V
*barn V
*hester V
*katter V

Så lurer du kanskje på hvorfor headeren er på engelsk? Inne i mitt hodet fåregår de fleste samtaler (ja, samtaler) på engelsk. Jeg tar meg noenganger i å slite med å finne den riktige oversettelsen til norsk. Nobody's perfect right? På denne bloggen kommer jeg til å rable ned det jeg måtte ha på hjertet eller som jeg går å tenker på, hverken mer eller mindre. Du kommer IKKE til å finne "Dagens outfit" på denne bloggen. Hvorfor det lurer du kanskje på? Jo, det er fordi en nær og kjær venninne har lovet å sperre meg inne dersom det skulle forekomme.

I skrivende stund burde jeg hengt opp klesvasken, støvsuget, lekt med barna, matet kattene, sjekka facebook, jaga hybelkaninene, og ærlig talt vært ute i sola en tur..... meeeen her sitter jeg altså. Noen som kjenner seg igjen i dette fenomenet? Nå er jo jeg så heldig at min minste sønn har ansvar for hybelkaninene da, vi kan egentlig bare støvsuge han på slutten av dagen så er mye av jobben gjort.
Vel, brekke seg løs herfra nå, og se om jeg får gjort i det minste ett av punktene ovenfor.
Hyggelig om du vil følge bloggen min fremover. Muligens kommer du til å kjenne deg igjen i noe av det jeg skriver om og om ikke annet få deg en liten latter. sødiiaskidl oisann, der kom det en katt opp på tatsaturet.